After a wet winter, the site of our house project in the Santa Cruz Mountains has dried enough to begin work on the foundations. Situated at the top of a knoll, the house is curved to take most advantage of a distant ocean view, and to engage with the redwood, pine and oak forest that surrounds the site.  Some adjacent buildings 

Formwork for the main perimeter walls of straw. At the far left is the stairway to the main floor.

Formwork for the main perimeter walls of straw. At the far left is the stairway to the main floor.

video Block
Double-click here to add a video by URL or embed code. Learn more.
A  model of the house design, showing the green-wall garage and fan-shaped roof of the patio room.

A  model of the house design, showing the green-wall garage and fan-shaped roof of the patio room.

Comment